top of page

Over Caroline

Je wilt iets doen of meer doen om je impact op het klimaat te verkleinen, maar je weet niet wat... Dan zit je hier goed! Raak geïnspireerd, enthousiast en verander je gewoontes met een lach :)

Praktische tips

Vind hier praktische tips over wat jij kan doen voor een betere en gezondere wereld. Als je merkt dat je invloed en controle hebt dan krijg je vanzelf een glimlach op je gezicht. Het is namelijk niet fijn om alleen maar geconfronteerd te worden met hoe slecht het gaat, welke grote doelen gesteld moeten worden en hoeveel grote stappen er genomen moeten worden. Het is veel fijner en leuker om te kijken naar wat jezelf kunt doen, wat jouw invloed is en wat je allemaal wel kan. Begin met dat wat je leuk lijkt, wat het dichtst bij je ligt, wat gemakkelijk voelt en merk dan je invloed en controle. Voor je het weet smaakt het naar meer!

Smaakt naar meer

Zo is het bij ons gegaan. Jaren geleden ben ik begonnen met kiezen voor een fair fashion jurk in plaats van mijn standaard merk. Langzaam is dit uitgebreid naar een kledingkast met bijna alleen maar eerlijke kleding of in ieder geval bewust aangeschaft. Ondertussen keek ik wat ik in de badkamer kon veranderen, in de keuken, aan schoonmaakartikelen. Voor ik het wist werd ik me nog bewuster van ons eetpatroon, van het voer dat we aan onze katten en tuinvogels geven, van ons koopgedrag, van de invloed die ik heb met petities tekenen of een aandeel in Shell hebben. En zo vinden we duurzame(re) keuzes maken steeds gewoner en maakt het ons blij.

 

Uiteraard ging en gaat het niet allemaal even makkelijk en doen we het ook niet perfect. Soms schieten we in een oude gewoonte, hebben we achteraf toch een verkeerd product gekozen of wil het allemaal niet zo vlotten. Dat is ook de oorsprong van de tools die je hier vindt. We hebben ze zelf hard nodig.

 

Ik maak je graag wegwijs, ook als je niet in de grote stad woont, waar je heen kan, waar je dingen kan kopen voor een blij groen gevoel. En mijn man Jeroen schrijft (in het Engels) over goede groene initiatieven die ik graag met je deel.

Heb je een vraag of een tip? Je kunt me bereiken via mail of app!

bottom of page