top of page

Klimaatburgemeester van Doetinchem

Sinds 2021 ben ik klimaatburgemeester van Doetinchem. Dit is een eervolle titel die is ontstaan tijdens de Nationale Klimaatweek die georganiseerd wordt door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. De rol van klimaatburgemeester is plaatsgenoten aan te moedigen en te inspireren om duurzamer te leven. Via deze site, mijn YouTube kanaal, vragenuurtjes, workshops en persberichten vul ik deze rol met veel plezier in. 

 

Naast het geven van tips, denk ik ook graag mee aan duurzame initiatieven voor Doetinchem. Hiervoor zoek ik de ene keer contact op en de andere keer komt iemand naar mij toe. Als individu, organisatie, school of bedrijf kun je met duurzame ideeën bij mij terecht zodat ik mee kan denken. Ook heb ik goed contact met de gemeente wanneer gemeentelijke ondersteuning wenselijk is.

Als klimaatburgemeester richt ik mij niet alleen op Doetinchem. Met de andere Achterhoekse klimaatburgemeesters heb ik contact om gezamenlijk op te treden voor onze regio. Ook heb ik in 2023 met een tiental landelijke klimaatburgemeesters deelgenomen aan een workshop van het evenement 'De top van onderop'. En bij de start van mijn tweede termijn ben ik op gesprek geweest bij minister Rob Jetten voor het onderwerp consuminderen en mijn tool de 'Noodzaakmeter'.

Een van de eervolle taken die ik heb mogen doen, was in september 2023 de Preek van de Leek voor de Catharinakerk verzorgen. Deze dienst stond in het teken van het scheppingsverhaal waar mijn verhaal goed op aansluit. Hieronder een compilatie:

Agenda

Agenda klimaatburgemeester

Hiernaast vind je de activiteiten die ik gepland heb als klimaatburgemeester. Het kan zijn dat er soms even niets staat, omdat ik dan op een andere manier met mijn werk bezig ben.

Contact

Heb je een vraag, tip of idee?

Schrijf hiernaast je bericht en ik neem contact met je op. Wil je dat ik je bel vermeld dan ook je telefoonnummer

Rechtstreeks mailen kan ook naar:

hello [at] carolinesmeets.com

Bedankt voor je bericht!

bottom of page