top of page

Tools en hulpmiddelen

Gebruik gratis onderstaande tools en hulpmiddelen om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren of om het jezelf gemakkelijker te maken:

Hoe begin je met een duurzamer leven? Of als je al hier iets mee doet, maar het moeizaam vindt hoe kun je het dan toch verder uitbreiden? Mijn ervaring is door het stap voor stap aan te pakken. Niet alles tegelijk en jezelf ook de tijd geven om te wennen aan een nieuwe gewoonte. Begin met dat wat je leuk vindt!

 

Klik op de titel of afbeelding om gratis te downloaden.

Vind hier meer uitleg over het Starterspakket duurzamer leven

De noodzaakmeter hebben we bedacht, omdat we het zelf nogal lastig vinden om minder spullen te kopen. Door op de schaal aan te geven hoe noodzakelijk we de aankoop vinden, proberen we minder snel iets te kopen. En om bij de niet-aankopen een fijn beloningsgevoel te krijgen, noteren we die ook!

Klik op de titel of afbeelding om gratis te downloaden.

Vind hier meer uitleg over de Noodzaakmeter.

De reiswijzer is ook zo'n tool dat we voor onszelf hebben bedacht. Op de fiets naar de supermarkt zit er bij ons wel in, maar zodra we het dorp uit moeten, pakken we vrij snel de auto terwijl fietsen naar een dorp verderop of met de OV ook vaak kan. Deze beslisboom maakt je bewust en stimuleert om anders te reizen!

Klik op de titel of afbeelding om gratis te downloaden.

Vind hier meer uitleg over de Reiswijzer.

Reiswijzer.png

De DIY menu kaart is een tool om je eetstijl aan te passen naar meer vegetarische en vegan gerechten. Door bewust te zijn van je eetgewoontes en te noteren hoe je je favoriete gerechten kunt aanpassen, lukt het beter. De scorekaart op het tweede blad is gewoon leuk om bij te houden!

Klik op de titel of afbeelding om gratis te downloaden.

Vind hier meer uitleg over de DIY menu kaart.

DIY menu kaart_menu.png

Gewoon een handig lijstje om je boodschappen op te vermelden. Is iets op of bijna noteer het. Heb je genoeg spullen voor dezelfde online winkel bedenk dan nog even of je al iets in het vooruit kunt bestellen zodat de pakketdienst niet in een korte tijd weer langs hoeft te komen. 

Klik op de titel of afbeelding om gratis te downloaden. Het zijn 2 lijstjes voor de print van 1;)

Mis je een tool of hulpmiddel? Mail mij via hello [at] carolinesmeets.com. Misschien kan ik je tip gebruiken!

bottom of page