top of page

Tools en hulpmiddelen

Starterspakket duurzamer leven

Hoe begin je met een duurzamer leven? Of als je al hier iets mee doet, maar het moeizaam vindt hoe kun je het dan toch verder uitbreiden? Onze ervaring is door het stap voor stap aan te pakken. Niet alles tegelijk en jezelf ook de tijd geven om te wennen aan een nieuwe gewoonte. 

Begin met dat wat je leuk vindt! Klik op de afbeelding of naam om de PDF gratis te downloaden.

Noodzaakmeter

De noodzaakmeter hebben we bedacht, omdat we het zelf nogal lastig vinden om minder spullen te kopen. Door op de schaal aan te geven hoe noodzakelijk we de aankoop vinden, proberen we minder snel iets te kopen. En om bij de niet-aankopen een fijn beloningsgevoel te krijgen, noteren we die ook. Klik op de afbeelding of naam om de PDF gratis te downloaden.

Reiswijzer

De reiswijzer is ook zo'n tool dat we voor onszelf hebben bedacht. Op de fiets naar de supermarkt zit er bij ons wel in, maar zodra we het dorp uit moeten, pakken we vrij snel de auto terwijl fietsen naar een dorp verderop of met de OV ook vaak kan. Deze beslisboom maakt je bewust en stimuleert om anders te reizen. Klik op de afbeelding of naam om de PDF gratis te downloaden.

Reiswijzer.png

Online boodschappenlijstje

Gewoon een handig lijstje om je boodschappen op te vermelden. Is iets op of bijna noteer het. Heb je genoeg spullen voor dezelfde online winkel bedenk dan nog even of je al iets in het vooruit kunt bestellen zodat de pakketdienst niet in een korte tijd weer langs hoeft te komen. Klik op de afbeelding of naam om de PDF gratis te downloaden. Het zijn 2 lijstjes voor de print van 1;)

Mis je een tool of hulpmiddel? Zeg het me. Misschien kan ik je tip gebruiken!

Gebruik gratis onderstaande tools en hulpmiddelen om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren of om het jezelf gemakkelijker te maken:

bottom of page