top of page

Blok afwaszeep

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Afwasmiddel in de vorm van een blok zeep zorgt voor een groene lach:

  • Geen plastic afval

  • Geen onnodig vervoer van water

  • Palmolievrij en vrij van sulfaten

Merk Pieter Pot gekocht bij pieter-pot.nl. Merk Werfzeep gekocht bij bag-again.nl



Een blok zeep zorgt bij mij voor een lach. Of het nu gaat om een blok handzeep, shampoobar of in dit geval een stuk afwaszeep. Door er een solide blok van te maken, is er geen plastic afval nodig en wordt er minder water vervoerd.


Zowel de afwaszeep van Pieter Pot als de schoonmaakzeep van Werfzeep worden verpakt in papier en dat is het enige afval wat we hebben. Daarnaast zorgt zo'n blok voor minder CO2 uitstoot, omdat er geen onnodig water wordt vervoerd. En uiteraard zijn de ingrediënten ook belangrijk en let ik erop dat een blok afwaszeep vrij is van vervelende troep of palmolie.


"Alweer zo'n simple, but genius product waarmee je jouw huishouden weer wat verder verlost van (plastic) verpakkingen" Pieter Pot

Hoe werkt het?

Maak je afwasborstel of spons nat, wrijf ermee over het blok en afwassen maar.


Het is misschien even wennen, maar het werkt echt!


De meeste vaat gaat bij ons trouwens in de vaatwasser, maar een wijnglas, houten lepel of koekenpan wassen we hiermee af. Ook maak ik de kookplaat schoon met zo'n soppig sponsje.



Meer info

Meer informatie over de afwaszeep van Pieter Pot vind je hier. En voor de schoonmaakzeep van Werfzeep klik je hier. Beide merken vinden we even fijn en het ligt er net aan waar we een bestelling plaatsen.


Veel afwasplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.



bottom of page