top of page

Duurzame nieuwsbrieven

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Nieuwsbrieven met onderwerpen over duurzaamheid en de samenleving zorgen voor een groene lach:

  • Veel groene inspiratie krijgen

  • Onderwerpen om over na te denken

  • Positieve berichten

Ik ben onder andere gratis geabonneerd op vanafhier.nl, change.inc en maatschapwij.nu

Het journaal, algemene nieuwssites en landelijke dagbladen kijk en lees ik niet graag. Ik krijg dan zoveel informatie waar ik weinig mee kan en het nieuws is vaak trendgevoelig, ook als het om duurzaamheid, energietransitie of wat er mis is in de samenleving. Hier word ik niet vrolijk van en het haalt mijn energie naar beneden waardoor ik (bijna) geen zin meer heb om ook maar iets te gaan doen.


Dus laat ik dit soort nieuwsberichten aan mij voorbij gaan en kies ik voor nieuws waar ik wel wat mee kan, waar ik wel energie van krijg en waarvan ik zin krijg om iets aan te pakken!


Ik houd van nieuwsberichten met praktische en handige tips, van berichten die dieper in gaan op onze manier van samenleven en welzijn en van nieuws over duurzame technologie. Hieronder noem ik drie sites waarvan ik ook de digitale nieuwsbrieven gratis ontvang.


De site vanafhier.nl is een initiatief van de ASN Bank. Elke dinsdag krijg ik een nieuwsbrief van hen.


Ze belichten even kort een actueel onderwerp met poll en geven uitgebreide, maar ook simpele tips over wat jezelf kunt doen of wat er in de wereld gebeurt. Tips over duurzame kledingmerken, hoe je zelf compost maakt of inspiratie over een Noord-Engels plaatsje dat groente en fruit op straat kweekt en die men daar zo kan plukken. Zo fijn om dit soort positieve berichten te lezen.De site en nieuwsbrief van maatschapwij.nu staat boordevol informatie over positieve veranderingen in de samenleving.


Elke zondag ontvang ik een nieuwsbrief met verdiepende onderwerpen over bijvoorbeeld regeneratieve landbouw, biologisch eten, onze manier van leven en hoe we met elkaar omgaan. Vaak staan er ook voorbeelden in van inspirerende personen of gewoon alledaagse mensen die een gedurfde keuze hebben gemaakt. Deze nieuwsbrief zorgt bij mij voor wat prettig filosofisch gemijmer.


Change Inc is een platform om de duurzame transitie te versnellen.


Elke dag om 6.30 uur (zo vroeg ben ik trouwens niet toe aan nieuwsberichten) ontvang ik de nieuwsbrief met interessante berichten als bijvoorbeeld de provincie Utrecht die gaat rekenen met een hogere CO2 prijs of over nieuwe ontdekkingen die af en toe heel bijzonder zijn of over technologische innovaties op bijvoorbeeld het gebied van energie. Deze berichten geven me vaak een verfrissende kijk op de dingen.Veel leesplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.