top of page

Eerlijke cashewnoten van Lidl

De 'Way To Go' cashewnoten van Lidl zorgen voor een groene lach:

  • Zowel teelt als verwerking in Tanzania

  • Geen onnodig vervoer en CO2 uitstoot naar Zuidoost-Azië

  • Ook de gebroken cashewnootjes vind je terug in de verpakking

Gekocht bij Lidl

Het nieuwsbericht over Lidl dat zij met hun 'Way To go' producten cashewnoten uit Afrika halen die daar zijn geteeld, gepeld en verpakt, ook de gebroken nootjes, maakte me blij.


Totdat ik dit bericht voorbij zag komen, had ik er nooit zo bij stil gestaan hoe de cashewnoten precies in Nederland komen. Het zette me ook aan het denken. Want als het bericht van de Lidl over deze cashewnoten nieuwswaardig is dan vinden "we" het schijnbaar normaal of gewoon om cashewnoten te telen in Afrika, deze vervolgens te verschepen naar Azië om ze te pellen en te verpakken en vanuit daar naar Nederland te vervoeren. Ondertussen mogen er ook alleen maar hele cashewnoten in een zakje zitten. Best bijzonder en niet zo eerlijk.


In Afrika maken ze namelijk de meeste kosten om de cashewnoten te telen, maar de inkomsten van pellen en verpakken krijgen ze niet, die gaan naar Azië. Het pellen en verpakken gebeurt daar om de kosten zo laag mogelijk te houden zodat zoveel mogelijk winst overblijft voor het merk zelf. Daarom ben ik ook zo blij met de 'Way To Go' cashewnoten van Lidl die hier niet meer aan mee wil doen, die de CO2 uitstoot wil verminderen en op een eerlijker manier deze noten wil verkopen.


Wat is er eerlijk?

De cashewnoten van Lidl worden geteeld, gepeld en verpakt in Tanzania, Afrika. Naast dat het werk in Tanzania blijft, krijgen ze ook een beter betaald zodat de boeren een leefbaar inkomen hebben. En uiteraard komen alle nootjes, heel en gebroken, in de zakjes terecht.


De 'Way To Go' gebrande en ongebrande cashewnoten staan gewoon in het schap van Lidl bij de andere noten. Let even op deze verpakking zodat je de juiste pakt.


Veel nootjesplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.