top of page

Fair fashion Joe Merino

Mannenkledingmerk Joe Merino zorgt voor een groene lach:

  • Gemaakt van 100% merinowol (hierdoor 100% biologisch afbreekbaar)

  • Dierenwelzijn staat hoog in het lijstje, geen mulesing praktijken

  • Ecologisch en fair geproduceerd

Online gekocht bij joemerino.com

Nadat ik voor mezelf een aantal duurzame kledingmerken had gevonden, gingen we op zoek naar fair fashion voor mannen. Niet elk fair fashion merk maakt namelijk kleding voor zowel vrouwen als mannen. In deze zoektocht kwamen we onder andere uit op Joe Merino. Bij Joe Merino maken ze kleding van merinowol en bij dat laatste woord gingen er gelijk alarmbellen bij mij af. Want was dat niet iets van dieronvriendelijke praktijken?


Gelukkig legt Joe Merino uitgebreid op hun site uit hoe zij zo duurzaam mogelijk kleding maken en waken ze ervoor om wol in te kopen van boeren die aan mulesing doen. Mulesing is dat dieronvriendelijke waarbij er een stuk huid rond het achterwerk van het schaap wordt weggesneden.


"Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Joe" Joe Merino

Naast dat zij letten op dierenwelzijn, letten ze op de productie hoe duurzaam mogelijk een trui gemaakt kan worden en hoe de arbeidsomstandigheden zijn, zijn ze zich bewust van transport, recycling mogelijkheden en geven ze tips hoe je zo lang mogelijk met je trui kunt doen.


Proud Peacock kleurtje

Manlief heeft bij Joe een coltrui gekocht in een bijzonder kleurtje, Proud Peacock, en daar is hij blij mee. De trui zit goed, kriebelt niet en hoef je inderdaad niet elke keer te wassen terwijl de trui wel aangenaam blijft ruiken.


De trui wordt uiteraard weleens gewassen en dan kan het gewoon in de wasmachine op 30 graden. Geen gedoe met een handwas of apart wasje.
De aanschafprijs is wel hoger dan gemiddeld en dat kan wat wringen als je puur naar de prijs kijkt, maar natuurlijk niet als je bedenkt wat de echte prijs is inclusief alle duurzaamheid en dat de trui heel lang meegaat. Dat laatste kunnen we zelf nog niet met zekerheid zeggen, omdat de trui pas een jaar geleden is gekocht.


Meer info

Klik hier voor meer informatie over Joe Merino en hun duurzaamheid.


Veel kledingplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.