top of page

Fair fashion Kuyichi

Een trui van fair fashion merk Kuyichi zorgt voor een groene lach:

  • gemaakt van eerlijk en biologisch katoen

  • niet trendgevoelig en van goede kwaliteit

  • opgericht om een verschil te maken in de kledingindustrie

Gekocht in een winkel in Doetinchem die nu dit merk niet meer verkoopt. Mogelijkheden zijn online of bij winkels in de (wijde) omgeving. Zoek hier een winkel van Kuyichi

Dit merk en deze trui kwam ik tegen in een winkel hier in Doetinchem. Ik had al weleens van het merk Kuyichi gehoord en dat dit een fair fashion merk is, maar verder niet veel aandacht aan besteed. Totdat ik dus deze trui tegen kwam. Ik ging in de eerste instantie voor de mooie trui die bij het passen al lekker zat en heb me pas later echt verdiept in het merk.


"Timeless essentials, ethically made to last" Kuyichi

Kuyichi

Dat Kuyichi een fair fashion merk is, wordt gelijk duidelijk op hun website. Ze geven uitgebreid informatie over hun bestaan, de eerlijke materialen en eerlijke productie. Zo is Kuyichi opgericht door de Nederlandse Stichting Solidaridad om een verschil te maken in de kledingindustrie.


Ze zijn begonnen om iedereen in de productieketen te stimuleren en te belonen voor het produceren van eerlijk en biologisch katoen. Alleen was er toen, rond de eeuwwisseling, geen enkel merk dat daar interesse in had. En dus zijn ze hun eigen merk begonnen.


Wanneer ik de trui precies heb gekocht weet ik niet meer, maar in het voorjaar van 2019 sta ik ermee op de foto.


Nu, na vier jaar draag ik de trui nog steeds graag en is ie ook nog mooi. Bij de boord van de mouwen kun je nu zien dat ik hem al een tijd draag, daar begint het een beetje te lubberen.


Deze trui draag ik bijna het hele jaar dus met de kwaliteit zit het wel goed.Veel kledingplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.