top of page

Food huggers

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Food huggers in plaats van vershoudfolie zorgen voor een groene lach:

  • Geen vershoudfolie of ander plastic nodig

  • Een half stuk fruit of groente blijft goed bewaard

  • Inhoud van een opengemaakt blikje of bakje droogt niet uit

Online gekocht bij ecomondo.nl, maar ook te koop in fysieke winkels.


Nog zo'n handig ding voor in de keuken waar ik blij van word. Door deze siliconen hoesjes van Food Huggers hebben we geen vershoudfolie nodig voor opengemaakte blikjes/potjes/ronde bakjes en blijft een gesneden stuk fruit of groente goed bewaard.


In de winter maak ik graag een pot verse gember-citroen thee en snijd ik dagelijks een schijfje van de citroen af. Met deze Food Huggers droogt de citroen niet uit en kan ik het lang genoeg bewaren. Ook een halve paprika (soms hebben wij grote paprika's die ik voor een eenpersoonsgerecht teveel vind) kan ik op deze manier mooi bewaren. En we gebruiken ze voor plantaardige yoghurtbakjes die alleen met aluminiumfolie worden afgedekt (zonder extra plastic dekseltje dus). Dat folie krult na het openmaken altijd omhoog of scheurt en met een Food Hugger blijft het bakje mooi afgesloten.De Food Huggers zijn gemaakt van siliconen (platinum silicone). En siliconen worden gemaakt van het basiselement silicium (kiezel) en zuurstof, beter bekend als kwarts wat we in de simpelste vorm kennen als zand. In die zin dus een natuurlijk product. In theorie zijn siliconen ook te recyclen, maar in de praktijk gaat dat nog niet zo makkelijk.


Toch kiezen we hiervoor, omdat we dan geen aluminium- of vershoudfolie hoeven te gebruiken dat we na 1x gebruik weggooien. Daarnaast gebruiken we dit nu zo'n 2 jaar en is het onze bedoeling om ze nog heel lang te gebruiken (anders is het ook niet perse duurzamer).


Meer info

Wil je meer weten over siliconen? Onderstaande blogs leggen het beter uit dan ik:


Veel bewaarplezier!

Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.Comments