top of page

Keukenschort tweedehands

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Een tweedehands keukenschort zorgt voor een groene lach:

  • minder geld kwijt dan aan een nieuw schort

  • net zo'n blij gevoel als bij iets nieuws kopen

  • ongeveer 1,6 kg aan CO2 uitstoot bespaard

Online gekocht via Marktplaats

Tweedehands iets kopen vind ik lastiger dan iets nieuw bestellen vandaar dat ik dit een Bezige Bij tip noem. Het keukenschort van Jeroen was echt aan vervanging toe. Het ging kapot, de zak voor op het schort was los geraakt. Dat kun je natuurlijk repareren, maar daarnaast was het schort ook echt vies en volledig gebruikt na een kleine vier jaar. Dus zocht ik voor zijn verjaardag een nieuw keukenschort en omdat we dit jaar als doel hebben gesteld om de impact van onze kleding te verminderen, ging ik op zoek naar tweedehands.


Eigenlijk had ik er in de eerste instantie een hard hoofd in dat ik zou kunnen slagen met een tweedehands keukenschort. Ik vond het ergens wel bijzonder om daar naar op zoek te gaan, want bij tweedehands zou ik denken aan gebruikt en als ik zie hoe onze keukenschorten er gebruikt uitzien dan is dat niet verkoop-waardig. Toch eerst maar gekeken bij Marktplaats met conditie 'zo goed als nieuw' en kreeg ik tot mijn blijdschap zo'n 60 resultaten. Hieruit heb ik een mooi schort kunnen vinden.

"Zo dragen gebruikers van Marktplaats samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen" Over Marktplaats

Voordelen tweedehands

De voordelen van tweedehands iets kopen en in dit geval via Marktplaats zijn voor mij:

  1. ik ben minder geld kwijt aan een goed product

  2. het geeft een goed gevoel om iets te kopen waar een ander van af wil

  3. weten dat dit overgebleven schort in goede staat niet bij het afval belandt, is ook een fijn gegeven

  4. ik heb CO2 uitstoot bespaard door tweedehands te kopen. Marktplaats heeft hiervoor berekeningen gemaakt van het gemiddelde per categorie

  5. een tweedehands cadeau geven (en krijgen) is net zo leuk als een nieuw cadeau!


Meer informatie over Marktplaats vind je hier.


Veel tweedehandsplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.