top of page

Panty's van Swedish Stockings

Panty's van het merk Swedish Stockings zorgen voor een groene lach:

  • gemaakt van recyclede materialen

  • panty van 60-denier gaat lang mee

  • zitten goed en kunnen tegen een kattenpootje

In het verleden gekocht in een fysieke winkel in Doetinchem, nu online besteld bij watmooi.nl

De panty's van Swedish Stockings zijn favoriet bij mij. Ik draag graag, bijna de hele winter door, de 60-denier panty 'Olivia' in zwart of blauw. Ze zitten goed, gaan heel lang mee en ze kunnen ook tegen wat getrappel van kattenpootjes.


Op zoek naar duurzamere panty's kwam ik het merk Swedish Stockings tegen, dat ik tot een paar jaar geleden gewoon hier in Doetinchem in een winkel kon kopen. Helaas kan ik ze nu niet meer zo makkelijk hier vinden en bestel ik ze in een groter aantal online, want ze bevallen goed.


"All pieces are produced in Italy from recycled or natural materials." Swedish Stockings

Swedish Stockings is een merk dat panty's maakt van gerecyclede en natuurlijke materialen. De oprichters kwamen erachter dat traditionele panty's gemaakt zijn van aardolie en zo zijn geproduceerd dat ze snel aan vervanging toe zijn. Om dat tegen te gaan, is hun missie met Swedish Stockings om de hele kousenindustrie te veranderen en over te laten gaan naar duurzame producten.


Op hun site vind je uitgebreide informatie over onder andere de materialen die ze gebruiken. Ze gebruiken gerecyclede materialen als "pre-consumer waste" en "post-consumer waste". Met het eerste wordt afval bedoeld dat weggegooid wordt voordat het ooit gebruikt had kunnen worden door de consument. En het tweede is materiaal dat gebruikt is geweest zoals bijvoorbeeld afgedankte visnetten. Daarnaast gebruiken ze ook natuurlijke materialen als merinowol ("mulesing" vrij), biologisch katoen en gerecycled katoen.Lange houdbaarheid

Ik heb het niet zo goed bijgehouden hoelang ik met de 60-denier panty's kan doen, maar ik draag ze zeker een aantal winterseizoenen. En zo af en toe wordt er ook op de panty, met stof van een jurk ertussen, getrappeld door kattenpootjes. Wanneer ze veel gedragen zijn dan komen er van die pillen, van die bolletjes op en op een gegeven moment beginnen ze ook een beetje te slijten. Vaak komt er een gat bij de tenen dat ik dan nog kan dichtnaaien voordat er een ladder inkomt en het echt over is met de panty.


Swedish Stockings heeft ook een "care guide" geschreven met tips over onder andere het wassen van de panty's. Zelf was ik ze gewoon in de wasmachine in een waszakje en dat gaat bij mij goed.


Veel pantyplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.

bottom of page