top of page

Schoonmaakdoekje bio katoen

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Vaatdoekjes van bio katoen zorgen voor een groene lach:

  • de doekjes laten alleen katoenvezels achter (geen microvezeltjes)

  • geen pesticiden gebruikt voor de aanbouw van katoen

  • hiermee kun je ook goed schoonmaken

Gekocht bij Dille & Kamille

Toen ik me een paar jaar geleden serieus ging verdiepen in duurzamere keuzes, waren één van de eerste dingen die ik graag wilde veranderen het vervangen van microvezeldoekjes. Ik wilde deze doekjes vervangen, omdat ze bestaan uit plastic, uit polyester en polyamide. En door het gebruik, het wassen van de doekjes en slijtage laten ze plastic vezeltjes, microplastics, achter die weer in het riool terechtkomen. En dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen.


We hebben heel lang microvezeldoekjes gehad. Op een gegeven moment waren dit dé doekjes om goed mee te kunnen schoonmaken en hadden ze allemaal voordelen die andere vaatdoekjes niet hadden. Ze laten minder strepen achter, nemen het vuil beter op, zijn lichter in gewicht, maar nu zie ik die voordelen eigenlijk niet meer zo. Naast dat ze dus uit plastic bestaan, zie ik weinig verschil in hoe schoon iets wordt of dat het fijner schoonmaken is, omdat ze minder wegen.


Vaatdoekjes van biologisch katoen

Daarom heb ik toen het moment daar was de microvezeldoekjes vervangen voor vaatdoekjes van biologisch katoen. Wacht met vervangen van de schoonmaakdoekjes totdat ze aan het einde zijn, want het is ook niet heel duurzaam om ze zomaar weg te doen. Gelukkig hoefde ik niet al te lang te wachten tot ze aan vervanging toe waren.


Nu hebben we een hele stapel vaatdoekjes van Dille & Kamille. De doekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en hebben een fijn formaat van 40x40 cm. Na zo'n 2 1/2 jaar beginnen de schoonmaakdoekjes hier en daar wat te slijten, maar ze bevallen nog steeds goed.


Veel schoonmaakplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.