top of page

Sloffen van Baabuk en Glerups

Bijgewerkt op: 1 jun.

Sloffen van het merk Baabuk en Glerups zorgen voor een groene lach:

  • Gemaakt van 100% wol en hierdoor geen-nare-luchtjes sloffen

  • Slijten bijna niet en gaan dus heel lang mee

  • Ook voor een smalle voet een fijn model (Baabuk)

Baabuk pantoffels online gekocht bij antonia-z.com.

Glerups pantoffels gekocht bij Binorm in Zutphen (kan ook online)


Koukleum als ik ben, kan ik niet zonder sloffen. Zowel in de winter als in de zomer.

's Winters draag ik binnen de hele dag door sloffen, want ik vind dat veel fijner lopen dan schoenen. En 's zomers draag ik sloffen ook graag, omdat ik 's avonds nogal snel last heb ik van koude voeten. Voorheen had ik sloffen die het niet langer dan een jaartje uithielden en moest ik steeds weer op zoek naar nieuwe waar ik niet vrolijk van werd.


Totdat ik een paar jaar geleden me verdiepte in duurzame sloffen. Duurzaam voor mezelf zodat het langer meegaat, maar ook duurzaam voor het milieu om de impact zo klein mogelijk te houden. En ik heb twee merken gevonden! Baabuk is mijn favoriete merk en Jeroen is bij met Glerups.


Baabuk

De sloffen van Baabuk zijn mijn favoriet, omdat het beter past bij mijn smalle voeten. De opening bij de enkels is nu niet zo groot waardoor mijn voeter warmer blijven. De sloffen, model Yves, heb ik sinds het voorjaar van 2022 en zijn nog steeds heel mooi terwijl ik hier hele dagen op loop in alle maanden met een 'r'. De losse inlegzool is wel versleten, maar die kun je makkelijk vervangen. Mijn sloffen zien er nu zo uit:


Baabuk is een Zwitser bedrijf dat mulesing-vrije wol uit Nieuw-Zeeland haalt, omdat de boeren daar het water recyclen om vervuiling in de rivieren tegen te gaan. De wol wordt verwerkt in Nepal tot onder andere pantoffels. De zool is gemaakt van natuurrubber. Op hun site (in het Engels) hebben ze veel informatie staan over hun werkwijze, verantwoordelijkheid en wol: www.baabuk.com/pages/our-responsibility


Glerups

De sloffen van het merk Glerups zijn favoriet bij Jeroen. Dit model past goed bij zijn (standaard maat) voeten en ook hier zie je nog niet veel van slijtage. Jeroen draagt de sloffen niet zo veel als ik, maar in de koude maanden wel iedere dag. Hij heeft ze intussen twee jaar (sinds voorjaar 2021). En zo zien de sloffen er nu nog uit:


Glerups komt uit Denemarken en gebruikt een mix van mulesing-vrije Deense en Nieuw-Zeelandse wol. De sloffen worden gemaakt in Roemenië en hebben een zool van leer of natuurrubber. Op hun site (in het Engels) geven ze veel informatie over hun missie, wol en verantwoordelijkheid: glerups.com - respect for nature


Geur

Wat ook heel fijn is, is dat we geen last hebben van onaangename geurtjes. Beide merken maken de sloffen van 100% wol waardoor er geen geurtjes in de sloffen blijven hangen.

Veel pantoffelplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.

bottom of page