top of page

Sokken van Healthy Seas Socks

Sokken van het merk Healthy Seas Socks by Forebel zorgen voor een groene lach:

  • gemaakt van gerecyclede visnetten

  • gaat lang mee

  • ook in de winter lekker warm ondanks het wat dunnere materiaal

Online gekocht bij ecomondo.nl

Bij toeval kwam ik een keer op sociale media Healthy Seas Socks tegen en de leuke kleurtjes en prints vielen me gelijk op. De naam 'healthy seas' (gezonde zeeën) geeft al wel iets aan over het merk en dat ze met duurzaamheid bezig zijn.


Toch wil ik gelijk even vermelden dat deze sokken gedeeltelijk gemaakt zijn van opgedoken visnetten. En visnetten zijn weer gemaakt van plastic. Mocht je enkel voor kleding van natuurlijke materialen gaan dan is dit geen geschikte optie voor je.


"Wij geloven dat het beter kan. Dat het beter moet." Forebel

Seas Socks by Forebel

Healthy Seas Socks is een merk van Forebel. Forebel streeft naar een echte verandering in de (sokken)industrie. Zo gebruiken zij gerecyclede materialen om de vraag naar nieuwe grondstoffen te verminderen en dragen ze daarmee bij aan het verminderen van de afvalberg. De 'Healthy Seas Socks' sokken zijn gemaakt van oude visnetten, ook wel ghost nets genoemd, die achtergelaten of verloren zijn in de oceaan. Door deze netten op te duiken hebben zeedieren minder kans om hierin verstrikt te raken, kan het koraal beter groeien en wordt extra plastic in de zee verminderd.


Ook werkt Forebel samen met andere organisaties om hun impact te vergroten zoals Ghost Diving die spooknetten opduiken en producent Aquafil die van de visnetten bruikbaar nylon maakt. Met deze samenwerking is ook het initiatief Healthy Seas ontstaan.


Vrolijke sokken

Ik ben blij met deze sokken. Alhoewel ik graag zwarte sokken draag, zorgen deze toch voor meer vrolijkheid door hun kleurtje en prints. De sokken zitten fijn, gaan lang mee en zijn ook lekker lang waardoor ik geen koude enkels heb in de winter.