top of page

Voer voor tuinvogels

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Strooivoer voor tuinvogels van het merk Garvo zorgt voor een groene lach:

  • ingrediënten zijn geteeld met het oog op mens, dier en natuur

  • geschikt om het hele jaar te geven

  • grootverpakking in een papieren zak

Gekocht bij plaatselijke dierenzaak Horsting in Kilder

In de lente van 2020 zijn we begonnen met het voeren van tuinvogels. Of eigenlijk vonden we een uitgeputte postduif met ring in onze tuin. Deze hebben we een veilig onderkomen gegeven zodat ze kon aansterken. En nadat ze fit genoeg was, bleef ze nog een tijdje in onze buurt om genoeg voer te kunnen eten. Op dat voer kwamen natuurlijk ook andere tuinvogels af. En nadat Druifje de postduif wegvloog, zijn we voer blijven geven aan de tuinvogels. Wat we heel erg leuk vinden.


Misschien weet je ondertussen dat we ook twee katten hebben, maar dat zijn binnenkatten. De tuinvogels en katten houden we netjes gescheiden.


" 'Voer naar mijn hart’ geeft antwoord op de groeiende vraag naar verantwoord voer voor alle dieren" Garvo

Grootverpakking van Garvo

We zijn voor Druifje begonnen met een klein zakje, omdat ze niet lang bij ons zou blijven. Maar toen er steeds meer mussen, mezen, merels en Turkse tortels naar de tuin kwamen, gingen we op zoek naar verantwoord voer in een grootverpakking. Door voor een grote verpakking te kiezen, hebben we minder afval.


We kwamen uit bij het merk Garvo dat onze plaatselijke dierenzaak Horsting verkoopt in onder andere papieren zakken van 20 kg.


Het prettige aan dit strooivoer is dat het een mix is die geschikt is voor het hele jaar. We kunnen het voer gewoon blijven geven ook al is het zomer of winter. Daarnaast heeft Garvo goede samenwerkingen met hun leveranciers die de ingrediënten op een goede manier laten groeien en oogsten. Het voer heeft niet zozeer een biologisch keurmerk, maar Garvo controleert de ingrediënten wel op bestijdingsmiddelen.


Als ik naar onze tuinvogels kijk en zie hoe groot de mussenfamilie is dan ziet het er naar uit dat het voer smaakvol is en gezond.


Veel vogelplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.