top of page

Blok zeep

Een blok zeep voor je lichaam zorgt voor een groene lach:

  • Gaat lang mee

  • Geen plastic afval

  • Geen onnodig vervoer van water


Merk Wat Sop en Vinoos gekocht bij Struin! in Doetinchem. Merk Nesti Dante gekocht bij Holland & Barret in Doetinchem.Dit ook zo'n tip waarvan ik mij afvroeg waarom ik dit veel jaren niet heb gedaan. Terwijl ik het van huis uit wel ken om een blok zeep te gebruiken. Toen was het een saai blok zeep in een prima geur, maar nu gebruik ik leuke zeepjes in verschillende geuren, kleuren en "smaakjes". En dat vind ik net zo leuk om te gebruiken dan vloeibare zeep of douchegel.


"Met een blok zeep kun je het zo luxe maken als je zelf wil. Je kunt zelfs kiezen voor een wijntje in je zeep" Caroline

Een blok zeep gebruik ik in de keuken en in de badkamer bij de wastafel en onder de douche. Bij het fonteintje in het toilet gebruiken we wel een zeeppompje, omdat ik het idee heb dat door een zeepblok de afvoer eerder verstopt raakt.


Door een blok zeep te gebruiken, heb ik minder afval van verpakking en wordt er minder water onnodig vervoerd. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk te kiezen voor zepen met ingrediënten van biologische oorsprong of die duurzaam zijn geteeld.


Favoriete merken ook te koop in Doetinchem

Ik heb een paar favoriete merken die ik ook makkelijk hier in Doetinchem kan kopen:

  • Wat Sop te koop bij Struijn!

  • Nesti Dante te koop bij Holland & Barrett

  • Vinoos 'the real wine soap' ook te koop bij Struijn! Deze luxe zeep met wijn erin is wel prijzig. Leuk voor een keertje of als cadeau te geven.


Hoe werkt het?

Echt uitleggen hoe een blok zeep werkt is uiteraard niet nodig, maar een tip is wel om ervoor te zorgen dat de zeep in een zeepbakje ligt waar het water weg kan lopen. Zo kan die goed drogen en heb je minder kans op een slijmerig blok dat uit zichzelf langzaam kleiner wordt.


Wij zijn blij met zeepbakjes "SoapLift" die gemaakt zijn van maiszetmeel. Deze zijn niet te groot en kun je makkelijk schoonhouden.Veel zeepplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.

Comments