top of page

Boombrush tandenborstel

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

De elektrische tandenborstel van het merk Boombrush zorgt voor een groene lach:

  • levenslange garantie

  • de opzetborstels worden gerecycled

  • fijne tandenborstel om mee te poetsen

Online gekocht en abonnement voor opzetborstels afgesloten bij Boombrush

Op aanraden van de tandarts ben ik zo'n 10 jaar geleden overgestapt van een handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel. Op dat moment was ik nog niet bezig met duurzamere keuzes maken en kochten we een elektrische tandenborstel bij de drogisterij van het merk Oral-B. En dat beviel op zich goed. Het enige waar ik mee zat toen ik me bewust werd van duurzamere keuzes maken, is dat die opzetborstels elke keer bij het afval belanden. Gelukkig is daar een alternatief voor van het merk LiveCoco die de kopjes weer recyclet. Maar toen kwam het moment dat de tandenborstel ermee ophield. Hij laadde niet meer op. En dat vind ik zo irritant aan elektrische apparaten dat ze op een gegeven moment ermee ophouden terwijl er verder niets mee aan de hand is.


Gewoon klakkeloos een nieuwe kopen en over een kleine 10 jaar weer iets nieuws kopen, wilde ik niet dus gingen we op zoek naar een alternatief. Een duurzamere variant van een elektrische tandenborstel, omdat dat laatste beter is voor mijn gebit. En zo kwamen we uit bij het Nederlandse merk Boombrush. Hier werd ik gelijk blij van, want één van de eerste opvallende kenmerken is de levenslange garantie. Dat betekent dat we eenmalig een tandenborstel hebben aangeschaft en hier ons hele leven mee kunnen doen.


"Mondzorg moet leuker, makkelijker en betaalbaarder" Boombrush

Het tweede waar ik heel blij van werd, is dat ze de opzetborstels zelf recyclen. We hebben een abonnement en krijgen eens in de drie maanden twee nieuwe opzetborstels via de brievenbuspost. Als we vier gebruikte borsteltjes hebben dan kunnen ze terug naar Boombrush via een bijgeleverd envelopje. En zij recyclen het, heel makkelijk dus.


Ik hoef me ook niet meer af te vragen of het tijd is om de kopjes te vervangen, want dat zien we vanzelf in de brievenbus.


Hoe werkt het

Deze elektrische tandenborstel werkt anders dan de Oral-B die we hadden. Dit is een sonische tandenborstel met een langwerpige kop. De Oral-B die we gebruikten, had een roterende ronde kop. Dat was even wennen, maar poets net zo goed. Ik heb zelf geen klachten en krijg ook geen andere poetsadviezen van mijn tandarts.


De tandenborstel heeft verschillende standen met ook een laagdrempelige stand om je te laten wennen.


Zoals je ook op deze foto ziet, staan de tandenborstels niet in een houder. Die is er ook niet. Bij de aankoop hebben we alleen een snoertje gekregen om de borstel eens in de 90 dagen te kunnen opladen. Ik heb het niet strikt bij gehouden, maar het klopt wel dat we heel weinig hoeven op te laden. Wanneer de tandenborstel bijna leeg is, krijg je vanzelf een piepje en rood lichtje.


Je kunt kiezen tussen een zwarte en witte tandenborstel. Omdat we beide de zwarte het mooist vonden, heb ik de mijne wat rood gekleurd zodat we ze toch uit elkaar kunnen houden.


Veel poetsplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.