top of page

CO2 uitstoot compenseren

Jaarlijks onze CO2 uitstoot compenseren zorgt voor een groene lach:

  • het draagt bij aan het planten van meer bomen

  • het maakt je weer even bewust van je CO2 uitstoot

  • het zorgt voor wat competitie met jezelf om het nieuwe jaar beter te doen


Onze CO2 uitstoot compenseren wij via treesforall.nlJe jaarlijkse CO2 uitstoot compenseren via Trees for All is niet zo moeilijk waardoor ik dit een groetje tip noem. Het lastige is om je uitstoot zoveel mogelijk te verminderen waardoor je ook minder hoeft te compenseren.


Sinds een aantal jaren compenseer ik onze CO2 uitstoot door bomen te (laten) planten. Aan het einde van het jaar bekijk ik wat we aan impact hebben gemaakt en dat compenseer ik. Op die manier zou je kunnen zeggen dat we een CO2 neutraal huishouden zijn, maar dat wekt de suggestie dat het dan goed is en ik verder niet iets hoef te veranderen. Maar dat is niet zo.


"Eerst reduceren, dan pas CO2 compenseren" Trees for All

Het is namelijk niet de bedoeling dat je heel veel CO2 uitstoot en veel impact maakt en dat dan compenseert met bomen waardoor je met je leefstijl gewoon verder kunt gaan. Het allerbelangrijkste is om eerst die impact zoveel mogelijk te verkleinen en pas wat (nog) niet lukt om te verkleinen te compenseren met bijvoorbeeld bomen.


Ook als het mij lukt om binnen de draagkracht van de aarde te blijven en hierdoor niet meer gebruik dan de aarde mij kan geven wil ik nog onze CO2 uitstoot blijven compenseren. Ik vind het een fijn idee dat ik op een bepaalde manier mijn leefstijl kan opheffen.


Hoe compenseer je?

Via de site van treesforall.nl compenseer ik onze totale CO2 uitstoot. Je kunt kiezen uit een aantal thema's zoals de totale CO2 uitstoot compenseren of alleen je aankopen of alleen de uitstoot van je autorit. Kies je voor je totale CO2 uitstoot dan is het handig om de volgende gegevens erbij te zoeken voordat je naar de rekentool gaat:


  • het aantal gemaakte kilometers van de auto over een jaar

  • het gemiddeld aantal treinreizen van je hele huishouden per week

  • het gemiddeld aantal ritjes met tram, bus en metro van iedereen per week

  • het gemiddeld aantal vluchten voor je hele huishouden per jaar

  • je elektriciteitsverbruik en eventuele teruglevering

  • je gas- en warmteverbruik van het huis


Met bovenstaande en andere vragen kun je je uitstoot berekenen en compenseren door het voorgestelde bedrag te betalen. Van Trees for All krijg je daarna ook een certificaat van je gecompenseerde uitstoot zoals hierboven op de foto. Ook geeft Trees for All nog tips om je uitstoot te verminderen. Altijd goed om die ook te lezen.


Veel compenseerplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.


Comments