top of page

Handige Stasher bags

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Een Stasher bag in plaats van een boterhamzakje zorgt voor een groene lach:

  • Geen plastic zakjes meer nodig

  • Tussendoortjes zijn onderweg beter beschermd

  • Makkelijke sluiting, geen irritante binders of te strakke knoop

Online gekocht bij bag-again.nl en ecomondo.nl


We gebruiken de Stasher bags nu zo'n 2 jaar en ik ben er heel blij mee. Ze vervangen voor ons de boterham- en diepvrieszakjes en vershoudfolie. Zoals je op de foto ziet hebben we verschillende formaten die we allemaal graag gebruiken.


De Stasher bag is gemaakt van siliconen (platinum silicone). En siliconen worden gemaakt van het basiselement silicium (kiezel) en zuurstof, beter bekend als kwarts wat we in de simpelste vorm kennen als zand. In die zin dus een natuurlijk product. In theorie zijn siliconen ook te recyclen, maar in de praktijk gaat dat nog niet zo makkelijk.


Toch hebben we hiervoor gekozen, omdat we dan minder eenmalig plastic gebruiken, we van plan zijn dit lang te gebruiken (anders is het ook niet duurzamer) en we ze gewoon heel fijn vinden in gebruik. Wij gebruiken ze onder andere om:


  • brood in mee te nemen. En dan vind ik het zo fijn dat ik een leeg plat zakje in mijn tas heb in plaats van een leeg trommeltje.

  • zelfgemaakte mueslirepen of plakken bananenbrood in te bewaren. Een deel bewaar ik met zo'n Stasher gewoon in de vriezer. En met de Stasher kan ik ook een mueslireep makkelijker meenemen zonder dat dit granola wordt.

  • fruit voor onderweg in mee te nemen zoals druiven. En doordat de Stasher steviger is, blijft het fruit beter beschermd.


Een ander voordeel is dat ik ook niet zit te hannessen met dat kleine ijzerdraadje, de sluiting, en dat ik niet de sluiting of plastic zakje zelf per ongeluk verlies wat dan weer ergens in de natuur belandt.


Meer info

Wil je meer weten over siliconen? Onderstaande blogs leggen het beter uit dan ik:


Veel bewaarplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.