top of page

Losse thee

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Thee gezet van losse theebladeren in theezeefje of thee van verse gember en citroen zorgen voor een groene lach:

  • geen (plastic) afval van theezakjes

  • geen los slingerende papiertjes waar het zakje in zat

  • veel keus en vaak ook lekkerder

Gekocht bij de plaatselijke koffie- en theezaak, online bij pieter-pot.nl, supermarkt Odin.


Ik drink graag en veel thee. Ver voordat we ons werkelijk gingen bezighouden met minder afval kochten we al weleens losse thee of dronk ik verse gemberthee. Dit waren vaak wel theetjes die helpen bij verkoudheid of keelpijn. Sinds we bewust bezig zijn met afval minderen hebben we een aantal roestvrijstalen theezeefjes gekocht en zetten we voor onszelf alleen nog "losse" thee. En hier word ik blij van. Naast dat we minder afval hebben, zijn de theebladeren van betere kwaliteit en voelt het een beetje als in een restaurant.


De losse thee van Pieter Pot is volledig afvalvrij, want de thee zit in een (statiegeld)pot die weer teruggaat. De losse thee van onze plaatselijke koffie- en theezaak Venetië zit in een papieren zakje met cellofaan venster (plastic en papier dus). En die van de biologische supermarkt Odin in enkel plastic. Onze thee is dus niet altijd volledig afvalvrij, maar wel een stuk minder dan de gebruikelijke één-kops theezakjes.Veel theeplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.

Komentáře