top of page

Stamppot zonder spekjes

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Stamppot met plantaardige toppings zorgen voor een groene lach:

  • Geen varken nodig

  • Geen roomboter of melk nodig

  • Smakelijk door nootjes of tomaatjes

Gekocht bij biologische tuinderij en supermarktPlantaardig eten zorgt hier voor een lach. Naast dat ik nooit zo'n grote fan van vlees ben geweest, kies ik nu heel bewust voor zoveel mogelijk plantaardig eten. Ik vind het gewoon lekker, voel me goed (wat betreft mijn gezondheid als ook minder bijdragen aan dierenleed) en het is beter voor het milieu.

"Plantaardig eten is niet alleen beter voor de gezondheid van onze planeet, maar ook die van je eigen lichaam" Lobke Faasen - plantaardig diëtist

Minder vlees eten vermindert gewoonweg de impact op het klimaat en daarnaast is het goed voor je gezondheid. Tot een paar maanden geleden dacht ik namelijk dat ik vlees nodig had, omdat ik het gevoel had dat ik iets miste. Dus at ik eens in de week wat rundvlees terwijl dat gemis-gevoel maar bleef. Hierdoor heb ik advies gevraagd aan een plantaardig diëtist en ben ik erachter gekomen dat ik het vlees niet miste, maar de natuurlijke suikers van fruit!


Soms is het even zoeken naar alternatieven zodat plantaardig eten ook echt lekker blijft. Enkel gestampte aardappelen met boerenkool, andijvie of zuurkool kan natuurlijk, maar de spekjes zorgen net voor die lekkere bite en smaak. Dus hebben we wat gegoogled naar recepten en dingen geprobeerd en wij maken onze stamppotten graag zo:


  • Stamppot boerenkool met wat bouillonpoeder en als topping mosterd, piccalilly, augurken en/of cashewnoten.

  • Stamppot andijvie met vegan pesto, zongedroogde tomaatjes en gebakken uien erdoor heen.

  • Stamppot zuurkool met gebakken uien en gebakken vegan spekjes (ons favoriete merk is het huismerk van AH).

  • Hutspot met wat bouillonpoeder en als topping gebakken uien en gehakte walnoten.

Om een volle, smeuïge smaak te krijgen, doen we er vaak wat plantaardige boter van Violife door.


Eet smakelijk!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.


bottom of page