top of page

Tandpasta tabletten

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Tandpasta uit een tabletje in plaats van uit een plastic tube zorgt voor een groene lach:

  • Geen plastic afval

  • Vrij van microplastics

  • Geen tandpasta verspilling

Tandapasta tabs van Choose online gekocht bij chooseteethcare.comWe gebruiken nu een aantal jaren tandpasta tabletjes en dat bevalt ons heel goed. Het is fijn om minder plastic in de badkamer te hebben. Vooral bij zoiets als tandpasta dat je blijft kopen. Daarnaast zit je niet te hannessen met een restje dat in de tube blijft en bevatten de merken die wij hebben gebruikt geen microplastics. Allemaal pluspunten voor een stralende lach.


Toch kwam ik erachter dat ik niet helemaal goed heb opgelet... Sommige tandpasta tabletjes bevatten ingrediënten die tandartsen afraden zoals citroenzuur (Citric Acid) die het tandglazuur aantast. Of wordt juist sterk aangeraden als fluoride dat er dan weer niet inzit. Mirjam Hart van Een goed verhaal heeft hier uitgebreid over geschreven.


Ook kwam ik erachter dat niet elk merk geschikt is voor een elektrische tandenborstel, omdat dit de tanden té goed zou polijsten. Bij mijn halfjaarlijkse controle heeft mijn tandarts nog niets gemerkt aan mijn tanden, maar ik ben wel op zoek gegaan naar een ander merk. Eentje die geschikt is voor een elektrische tandenborstel, die fluoride bevat en geen citroenzuur. En ik ben uitgekomen op Choose. Waarom?

  • Niet te sterke mint smaak (daarom had ik weleens eerder gewisseld van merk)

  • Nederlands bedrijf (dat vinden we altijd leuk en stimuleren we graag)

  • Mondhygiënist Marwa Ahmad van De MondzorgPoort is (voorzichtig) positief*

* Experts zijn voorzichtig positief, omdat er nog geen gedegen onderzoek naar is geweest, omdat tandpasta tabletten nog te nieuw zijn.Hoe werkt het?

Zakje opmaken, 1 tabletje eruit halen, erop kauwen (niet doorslikken ook al smaakt het lekker), tandenborstel natmaken en poetsen maar!


Geef jezelf even de tijd om eraan te wennen. Tandpasta tabletjes schuimen niet zo. En voor een mindere knoeiboel is het handig om je mond wat meer gesloten te houden, want het is vloeibaarder in je mond dan gewone tandpasta.


De tandpasta tabletjes bewaren wij in een doosje zodat we zeker weten dat ze droog blijven.


Veel poetsplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.