top of page

Vegan gebakje

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Vegan aardbeiengebakjes van Bakker Bart zorgen voor een groene lach:

  • Geen zuivel nodig

  • Lekker fris

  • Net zo makkelijk te kopen als een ander gebakje

Gekocht bij Bakker Bart in Doetinchem, de AchterhoekLaatst was ik blij verrast teruggekomen uit de stad met een vegan aardbeiengebakje van Bakker Bart. Die bewuste dag wilde ik gebakjes kopen, omdat vrienden langs zouden komen. Als we bezoek hebben doen we niet heel moeilijk over plantaardig eten of lekkernijen, maar toch was ik benieuwd of we iets plantaardigs konden vinden. Natuurlijk had ik online wat kunnen bestellen, maar 1) daar was ik te laat mee en 2) mis ik het om gewoon even het centrum in te kunnen gaan om wat te kopen.


Op internet had ik gezien dat Bakker Bart vegan aardbeiengebakjes heeft. Alleen wil dat niet altijd zeggen dat een vestiging hier in de Achterhoek, in Doetinchem dat dan ook heeft. Dus met niet al te hoge verwachtingen ging ik naar Bakker Bart en tot mijn verrassing hadden ze gewoon 4 vegan aardbeiengebakjes. En wat ook niet onbelangrijk is, de gebakjes smaakten heerlijk. Soms vind ik vegan gebakjes zwaar op de maag vallen of niet lekker smaken, maar dit was een lekker luchtig gebakje. En wanneer ik niet had gezegd dat het vegan was, was het de vrienden misschien niet eens opgevallen. Een aanrader dus!


Plantaardig eten en gezondheid

Thuis eten we zo goed als plantaardig. De maaltijden die we maken zijn allemaal plantaardig, maar de lekkernijen niet altijd. Soms omdat we er verbaasd achterkomen dat iets, bijvoorbeeld borrelnootjes, melkpoeder bevat en soms zijn we ons er van bewust zoals bij hagelslag. Geen vlees en zuivel eten, vermindert de impact op het milieu behoorlijk. Zowel het eten van vlees als het nuttigen van zuivel zorgt voor veel uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast heeft je lijf niet perse dierlijke eiwitten of zuivel nodig. Wil je hier meer over weten, ga dan naar een plantaardige diëtist. Zelf heb ik advies ingewonnen bij Lobke Faasen en mijn bloed laten onderzoeken bij de huisarts. Ik voel me veel beter bij een plantaardig dieet.Veel gebakplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.