top of page

Zelfgemaakte wc blokjes

Bijgewerkt op: 31 mei 2022

Zelf wc blokjes maken in plaats van wc reiniger uit een fles zorgt voor een groene lach:

  • Geen plastic afval

  • Vrij van onnodige (conserverings)middelen

  • Werkt heel goed

Voor circa 30 halve bolletjes heb je het volgende nodig:

  • 200 gram baking soda

  • 100 gram citroenzuur

  • 6 druppels etherische olie tea tree

  • 6 druppels etherische olie citroen

  • beetje water om te besprenkelen of verstuiven

  • meloenlepel om halve bolletjes te maken

Nog zo'n Do It Yourself recept waar ik blij van word. Met deze zelfgemaakte wc blokjes heb ik geen flessen wc reiniger meer nodig en ook niet die onhandige toiletblokken voor in de wc. Met zo'n zelfgemaakt bolletje en een wc borstel houd ik de wc schoon.


Naast dat ik nu weet wat erin zit, kwam ik erachter dat deze combinatie beter werkt dan wat ik kant-en-klaar kocht. Voordat ik deze blokjes had, kregen we op een gegeven moment last van aanslag in de pot (wat het precies is weet ik niet, maar in ieder geval zo'n gelig kleurtje). Toen ik deze zelfgemaakte blokjes begon te gebruiken, heb ik de eerste maand zowat elke dag zo'n blokje laten bruisen en met de borstel de pot geschrobd. Nu is de pot een stuk schoner. Elke week zo'n blokje laten bruisen en schrobben zorgt ervoor dat de aanslag veel minder terugkomt.


Het recept heb ik van Mariska van Bespoke by you. In haar artikel op bespokebyyou.nl vertelt ze er meer over en hoe zij ze maakt met een ijsblokjesvorm.


Ik maak het als volgt:Bedenk wel even of je allergisch kunt reageren op één van de ingrediënten en doe anders een handschoentje aan. Wij hebben de pot met wc blokjes open in de wc staan, maar wees voorzichtig met kinderen en eventuele huisdieren.


Waar te koop?

* Bij het maken van dit filmpje had ik etherische olie van BeriVita en Balm Balm in huis, maar andere merken vind ik ook fijn. Het ligt er net aan waar ik een bestelling plaats of dat ik in een winkel ben die etherische olie verkoopt. Ik let er op dat het pure etherische olie is en geen gemengde of verdunde soort, en het liefst van biologische oorsprong.


Veel schoonmaakplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.


bottom of page