top of page

Petities tekenen

Het tekenen van petities zorgt voor een groene lach:

  • hiermee laat ik mijn stem horen

  • samen met anderen invloed kunnen uitoefenen

  • simpel, snel en makkelijk te doen

Via DeGoedeZaak, Fossielvrij NL en Land Rights Now (alleen in het Engels) teken ik petities

Ik ben petities gaan tekenen nadat ik het boek 'Het Happy 2050 Scenario' van Babette Porcelijn gelezen had of eigenlijk aan het lezen was. Eén van de tips die in het boek vaker terugkomt is, laat van je horen, teken petities, schrijf politici of doe op een andere manier iets om je stem te laten horen. Nu ben ik zelf niet iemand die gelijk staakt of demonstreert, maar petities tekenen past goed bij mij. Het is een simpele manier om samen met anderen iets te doen en iets te proberen veranderen. Door petities te tekenen merk ik ook dat ik me minder machteloos voel en gelijkgestemden vind.


Via de volgende drie organisaties teken ik vaak petities:


DeGoedeZaak is een burgerbeweging die verschillende campagnes en petities initiëren. Ze voeren campagnes voor een gelijkwaardige samenleving, duurzame toekomst, eerlijke economie en een open democratie. Sommige petities zijn ook in samenwerking met andere organisaties zoals bijvoorbeeld de Jonge Klimaatbeweging.Fossievrij NL is een burgerbeweging die de macht van de olie-, kolen- en gasbedrijven wil doorbreken. Ze zijn onderdeel van de wereldwijde beweging 350.org die oproept om te stoppen met fossiele projecten en te investeren in schone energie. Eén van de successen van Fossielvrij NL is dat pensioenfonds ABP stopt met investeren in fossiele bedrijven. Dit succes is onder andere behaald door het verzamelen van handtekeningen.Land Rights Now is een internationale actiegroep die overheden en anderen met macht oproepen om in actie te komen tegen landroof. Ze willen de rechten op inheemse en gemeenschapsgrond overal ter wereld veiligstellen. Via deze organisatie kun je politici en bedrijven ter verantwoording roepen.


Veel petitieplezier!


Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.