top of page

Vegan uit eten - ook in de Achterhoek

Bijgewerkt op: 1 jun. 2023

Vegan uit eten gaan, ook mogelijk in de Achterhoek, zorgt voor een groene lach:

  • heerlijke gerechten

  • koks maken ook graag vegan gerechten ook al staat dit niet op de menukaart

  • laat je verrassen juist omdat er niets van op de kaart staat

Bel je favoriete restaurant en vraag of vegan gerechten mogelijk zijn. Tot nu toe hebben wij altijd als antwoord "ja" gekregen!


Sinds het najaar van 2021 eet ik zoveel mogelijk plantaardig oftewel vegan. Het afgelopen jaar hebben we voor thuis lekkere recepten gevonden die vlees en zuivel goed vervangen. We aten al langer het overgrote deel vegetarisch, maar zuivel als kaas en eieren vervangen, vonden we iets lastiger. Nu is het voor ons een gewoonte geworden en kan ik ook echt uitkijken naar een stamppot zonder spekjes of vegan pizza. En deze gewoonte wilde ik ook graag vasthouden wanneer we met z'n tweeën uit eten gingen.


Alleen hoe doe je dat? Op de menukaarten van restaurants hier in de buurt (Doetinchem en omgeving) vond ik weinig tot geen vegan gerechten. Een vegetarische variant staat wel op de kaart, maar plantaardig helaas niet. Dit stond me wel wat tegen waardoor ik een tijdje ook niet zoveel zin had om samen uit eten te gaan.


Totdat we ons favoriete restaurant belden en maar gewoon vroegen of we ook vegan konden eten. En wat denk je dat het antwoord was? "Ja, hoor. Geen probleem. Wanneer willen jullie reserveren?". Zo makkelijk kan het dus gaan. Mijn tip is dan ook: bel je favoriete restaurant en vraag of het vegan kan.


Veel uitetenplezier!Plantaardig eten en gezondheid


Geen vlees en zuivel eten, vermindert de impact op het milieu behoorlijk. Zowel het eten van vlees als het nuttigen van zuivel zorgt voor veel uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast heeft je lijf niet perse dierlijke eiwitten of zuivel nodig. Wil je hier meer over weten, ga dan naar een plantaardige diëtist. Zelf heb ik advies ingewonnen bij Lobke Faasen en mijn bloed laten onderzoeken bij de huisarts. Ik voel me veel beter bij een plantaardig dieet.Disclaimer: deze blog is niet gesponsord. Er zijn geen affiliate links gebruikt. Ik ben hier gewoon enthousiast over en deel dit graag met jou. Graag tot de volgende keer.